nhg

Praktijklijn
078 - 621 01 73

Faxlijn
078 - 621 39 27

Spoedlijn
078 - 616 22 12

Huisartsenpost
Na 17.00 uur en weekend

078 - 20 200 20


No Show Tarief, tarief bij niet op komen op de gemaakte afspraak.

Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet komt op een gemaakte afspraak bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner de laatste jaren sterk is toegenomen.

Met ingang van 1 juli 2023 hebben wij daarom, mede op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), een ‘no-show’ tarief ingevoerd. 

Waarom een ‘no-show’ tarief?

Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de huisarts wil maken neemt nog steeds toe. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook een andere patiënt kunnen helpen. Uw huisarts wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden, immers u wilt ook met uw medische klacht zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door op tijd uw afspraak telefonisch,, via een e-consult op het patientportaal of per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) af te zeggen. 

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan tot uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) telefonisch via 078- 6210173 bij de assistente. Of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén ‘no-show’ tarief berekend. Uiteraard houden we rekening hierin met overmacht.

 No show tarieven

 De tarieven voor een no show bedragen:

15 euro voor een enkel consult van 10 minuten

30 euro voor een dubbel consult van 20 minuten of langer.

Hier vallen ook alle consulten bij de assistente en praktijkondersteuner onder.

 

Hoe werkt het?

U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per post/mail thuis. Indien de rekening in het geval van een nieuwe afspraak nog niet is betaald, dan wordt u gevraagd het bedrag contant aan de praktijkbalie af te rekenen vooraf aan de nieuwe afspraak.

Let op: de ‘no-show’-factuur wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. 

 

telefoonnummerbanner

Belangrijk:

Wilt u de spoedlijn alleen gebruiken voor dringende zaken: zo blijven we altijd direct bereikbaar als het echt nodig is. Wij maken gebruik van een keuzemenu.
Wilt u ook, in verband met onze bereikbaarheid, de gesprekken zo kort mogelijk houden?

spreekurenbanner

Onderzoek uitslagen

Wanneer er naar aanleiding van uw bezoek aan de arts verder onderzoek nodig is (bijvoorbeeld bloedonderzoek, röntgenfoto's, uitstrijkjes, scopieën) worden de uitslagen daarvan altijd naar onze praktijk gestuurd.
De arts geeft bij de verwijzing aan na hoeveel tijd de uitslag binnen is.
Om te voorkomen dat afwijkende uitslagen geen vervolg krijgen, vragen wij u altijd na het verrichte onderzoek de arts te bellen voor de uitslag.

Wij verzoeken u dan in de ochtend te bellen, wij bellen u dan 's middags na 15.00 terug. Zo zijn we in de gelegenheid de uitslagen te interpreteren om u daarna zo goed mogelijk te woord te staan. In een aantal gevallen hebben wij de assistente toestemming gegeven de uitslagen aan u door te geven. Indien u dan nog vragen heeft kunt u altijd de arts nog raadplegen.

De uitslagen van onderzoek die aangevraagd zijn door specialisten dient u van de specialist te vernemen.

Herhaal recepten

U kunt via onze telefooncentrale uw herhaalrecepten 24 uur per dag opgeven en inspreken bij keuze 2. Chronische medicatie kunt u ook 24 uur per dag aanvragen via het Patiënten Portaal waarbij u kunt inloggen in uw medisch dossier. Daarnaast kunt u lege doosjes twee dagen voordat u deze wilt hebben deponeren in de brievenbus bij de hoofdingang van de praktijk.

Telefonisch spreekuur

Als u de huisarts telefonisch een vraag wilt stellen, kunt u bij de assistente een afspraak maken voor het terugbelspreekuur. De huisarts belt u dan na 15.00 uur terug. Als u beperkt telefonisch bereikbaar bent, kunt u dat aangeven, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Een alternatief is om een e-mail consult te vragen via het Patiënten Portaal.

Huisbezoek

Indien het om medische reden niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, kan de huisarts een visite afleggen. Meestal is het beter naar de praktijk te komen omdat we daar betere mogelijkheden hebben voor onderzoek en behandeling.
Soms is het medisch gezien beter voor u dat u niet naar de praktijk komt, daarom is het belangrijk dat u de klachten zo goed mogelijk aan de assistente vertelt.

Email consult

Het is mogelijk om via internet vragen te stellen aan uw huisarts of assistente via een e-mail consult in het Patiënten Portaal. Dit is veilig wat betreft privacy en de vraag wordt op deze manier ook meteen onderdeel van uw dossier.
Het emailconsult is bedoeld voor eenduidige vragen waarbij lichamelijk onderzoek niet nodig is. Voor meer gecompliceerde vragen verzoeken wij u een afspraak te maken op het spreekuur. Ook dit kan via het Patiënten Portaal.

Urine onderzoek

Indien u uw urine wilt laten onderzoeken op blaasontsteking kunt u deze, voorzien van uw naam en adres, voor 11.00 in het luikje naast het lab, rechts van de balie. Tevens verzoeken wij u om het urinebriefje in te vullen
download dit hier

Het komt regelmatig voor dat het eerste urineonderzoek niet duidelijk uitwijst of er wel of geen blaasontsteking is . In dat geval zet de assistente een dipslide (minikweek) in. De uitslag hiervan is na 24 uur bekend. Het kan dus voorkomen dat u op de dag dat u uw urine inlevert niet meteen een definitieve uitslag krijgt en een dag moet wachten voor u weet of een antibiotica kuur nodig is, op deze manier wordt voorkomen dat u onnodig antibiotica gebruikt.

Indien u uw urine mee heeft genomen ten behoeve van uw consult, wilt u deze dan tevoren even bij de assistente afgeven: dan kan zij deze alvast nakijken.

Let op !! De urine mag niet ouder dan 1 uur zijn of maximaal 12 uur bewaard in de koelkast