nhg

Praktijklijn
078 - 621 01 73

Faxlijn
078 - 621 39 27

Spoedlijn
078 - 616 22 12

Huisartsenpost
Na 17.00 uur en weekend

078 - 20 200 20


Corona vaccinatie

Inmiddels heeft iedereen de kans gehad om gevaccineerd te worden tegen het Corona Covid-19 virus én om de booster vaccinatie te krijgen. En als u hem nog niet heeft gehad kunt u zich nog steeds aanmelden bij de GGD,  ook voor de booster vaccinatie. Ook hebben wij ons steentje daar aan bijgedragen bij vaccinatie van de mensen van 60 tm 64 jaar en bij de vaccinatie én de booster van niet mobiele ouderen. Mocht u in die doelgroep vallen en alsnog gevaccineerd willen worden na weigering kunt u ook de GGD bellen. Wij hebben geen vaccinaties meer op voorraad.

Mocht u problemen hebben met de Corona Check app én u bent door onze praktijk gevaccineerd kunt u contact met ons opnemen. In alle andere gevallen kunnen we niets betekenen hierin.

 Belangrijke websites voor informatie over de vaccinatie::

 

 

Belangrijke websites:

https://www.coronavaccinatie.nl 

https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen

https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie 

Overzicht afwezigheid huisartsen praktijk Dubbelzorg

 

Hieronder een overzicht van afwezigheid van huisartsen van praktijk Dubbelzorg:

 

 Week maandag 4 juli, 11 juli en 18 juli: dr Siebel

Week maandag 25 juli en 1 augustus: dr Crentsil

Week maandag 8 augustus, 15 augustus en 22 augustus: dr Mauritz

Week maanag 8 augustus: dr Aliahmad

Vanaf maandag 18 juli dr vd Sijde vanwege een nieuwe werkplek, nog geen vervanger gevonden.

 

 

 

 

 

 

Corona virus

Voor informatie over de VACCINATIES: klik hier

Dan volgt nu algemene informatie over het Corana Covid-19 virus, over wat te doen bij klachten en andere informatie. Als eerste willen we u hiervoor verwijzen naar: www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus  en het telefoonnummer van het RIVM speciaal voor vragen hier over: 0800-1351.


Veel gestelde vragen

Als u klachten heeft zoals hoesten, snotterig, keelpijn en of koorts en vraagt zich af of u naast een zelftest ook door de GGD getest moet worden, bel dan 0800 - 1202

Belangrijk is: kom met luchtwegklachten (hoesten/keelpijn/koorts) NOOIT zelf naar de huisartsenpraktijk, dan eerst naar ons bellen! Bij verkoudheid/keelpijn of hoesten en/of koorts: Als u vragen heeft wat betreft corona en adviezen hieromtrent: Kijk op bovenstaande website of bel het bovenstaande nummer van de RIVM! Als u alarmerende klachten heeft zoals kortademigheid of erg ziek voelen of langer dan 5 dagen koorts: bel de praktijk voor overleg, in avond/nacht/weekend bel de huisartsenpost (078-2020020).

De praktijk is ook voor andere klachten gewoon open, het is een misverstand te denken dat u niet meer "mag" bellen voor andere klachten. Er wordt meer telefonisch gedaan maar als het nodig is wordt nog steeds een afspraak gemaakt op de praktijk of komt de arts of Praktijkondersteuner bij u thuis. Jaarcontroles die er staan voor bijvoorbeeld hoge bloeddruk worden zo mogelijk telefonisch gedaan. Als het u echter belemmert in een gesprek wordt de afspraak wel op de praktijk gemaakt.  Longfuncties voor diagnostiek bij klachten zijn ook weer opgestart na verwijzing door de huisarts, voor controle bij COPD en astma vooralsnog niet.

Uit voorzorg ook uit oogpunt van algemene infectiepreventie geven wij geen hand in de praktijk bij begroeten én doen wij als zorgverlener in de meeste gevallen bij lichamelijk onderzoek handschoenen aan. Verder wordt u verzocht zoveel mogelijk ALLEEN naar de praktijk te komen, tenzij als begeleiding bij een kind of als u bijvoorbeeld slechter ter been bent of u een naaste als geheugensteuntje nodig heeft. In de wachtkamer is op de bank de 1,5 meter niet verplicht en staan de stoelen wel op 1,5 meter afstand zodat u wel die mogelijkheid behoudt, ook staan er nog stoelen in de hal.

Heeft u vragen over de CoronaMelder app of als u een notificatie heeft ontvangen op de app: kijk op www.coronamelder.nl of bel gratis 0800-1280

 

Veel gestelde vragen:

Hoe weet ik of ik Corona heb?
Als u klachten heeft van koorts of hoesten of snotterigheid of keelpijn of geur-en smaakverlies dan is er een kans dat u het nieuwe Corona virus heeft. Overigens kunt u dan ook "gewoon" besmet zijn met een normaal verkoudheidsvirus. Als u  klachten heeft kunt u een zefltest doen en bellen naar het testnummer van de GGD als u zich afvraagt of u door de GGD getest moet worden (0800-1202).

Wanneer moet ik de huisarts of de huisartsenpost bellen?
Als u bovenstaande klachten heeft én u bent ernstig ziek (bijvoorbeeld: koude rillingen, uitgeput, lucht te kort, kortademig, braken), bel dan de huisarts. Ga nooit naar de praktijk of de huisartsenpost zónder dat u eerst telefonisch contact heeft gehad!
Kijk op www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

Ik heb geen klachten die bij Corona passen maar een ander probleem, mag ik naar de huisarts?
Ja, wij zijn open voor alle klachten waarvan u het nodig vindt om de huisarts te bellen. Ook dan geldt, bel eerst zoals u gewend bent en zo nodig geven we advies, maken we een afspraak op de praktijk of een belafspraak met de huisarts of een visite als u niet in staat bent te komen. We handelen wel meer telefonisch af of vragen bij huidproblemen bijvoorbeeld of u een foto kunt sturen.

Hoe weet ik of het veilig is om naar de praktijk te komen als ik geen Corona klachten heb?
Wij doen er alles aan om te vermijden dat u contact krijgt met het Corona virus. Mensen met klachten die wijzen op Corona worden apart gezien en komen níet in de wachtkamer. Iedere bezoeker vragen we dringend een mondkapje te dragen. Verder hebben we de wachtkamer zodanig ingericht dat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Tenzij noodzakelijk komen mensen alléén naar de praktijk. Als zorgverlener dragen we een mondmasker als we u zien en handschoenen als we u onderzoeken. We doen nog veel telefonisch om te voorkomen dat de wachtkamer te vol wordt. Personeel wat klachten heeft die mogelijk op Corona wijzen mogen niet werken tot zeker is dat het geen Corona is.

Kan ik als ik klachten heb die wijzen op Corona en er ziek bij ben gezien worden op de praktijk?
Ja dat kan. Als wij inschatten dat u beoordeeld moet worden door de huisarts wordt u op een apart tijdstip aan het eind van de middag gezien met de huisarts in beschermend pak. U komt niet in aanraking met andere mensen, u wordt dan buiten opgehaald zodat u niet in de wachtkamer komt.

 

Medicatie niet leverbaar

Helaas komt het tegenwoordig regelmatig voor dat bepaalde medicijnen niet leverbaar zijn, soms het hele medicijn niet soms gaat het om één bepaald merk van een medicijn. Hoe gefrustreerd we daar zelf ook over zijn, wij (en ook de apotheek) heeft hierop geen énkele invloed. De apotheek neemt of zelf of via u contact op met ons of de voorschrijvend specialist voor overleg over een vervangend middel en we doen ons best u zo goed mogelijk hierin te kunnen helpen.

Als u hierover een klacht wilt indienen kunt u dat het beste doen via de website www.igj.nl en dan het kopje "Landelijk Meldpunt Zorg" aanklikken.